Bless Burgers är nytt på Trestad Center men ägarna har tidigare drivit Burger King restaurangen på samma plats.
Den nyöppnade restaurangen satsar på ny teknik och ny meny.
-”Det blir såklart också hamburgare men på ett nytt och annorlunda sätt” säger Mattias Johansson, en av ägarna.
Den nya satsningen innebär en strävan efter enbart svenska och gärna närproducerade råvaror.
Hela menyn är framtagen med fokus på god smak och ett – stort utbud av olika rätter – allt skapat på ett miljöriktigt och hälsosamt vis.
Kött och kyckling är från helsvensk produktion och pommes frites tillagas med ny hetluft teknik och minimalt med fett.
Vi har träffat Mattias Johansson och Mattias Johansson, de båda delägarna som lite komplicerat också delar samma namn.
Vi får en pratstund direkt efter lunchtid då det blir lite lugnare i restaurangen men det är ändå väldigt mycket att göra, så vi får nöja oss med den ena Mattias för resten av samtalet.
Mattias ( till höger på bilden) är ursprungligen från Kungshamn men bor idag på en hästgård i Uddevallatrakten där sambon och barnen driver verksamheten.
Mattias fokuserar på sina restauranger men också på lokal politik i Uddevalla som har blivit ett stort intresse där Mattias finns med i styrelsen för Centerpartiet.
-”Bless Burgers är ägarnas eget nya varumärke skapat tillsammans med Mattias son Philip.” säger Mattias J, den äldre av de båda.
I dagsläget finns fem Bless Burger restauranger med den nya profilen;
en etisk och hållbar profil med grund i FN,s 17 Globala Mål
Bless Burgers har krav och strävan att restaurangerna och leverantörerna aktivt jobbar för att uppfylla de flesta av FN,s 17 Globala mål.
De hoppas nå en riktigt bred kundkrets som också delar samma värden och samtidigt vill äta riktigt gott och bidra till en hållbar utveckling.
Restaurangen på Trestad Center drivs delvis med egenproducerad solenergi.
Företaget Bless Burgers är mycket engagerade i de Globala målen och är aktiva i nästan alla områden och delmål.
Ställ gärna frågor om FN,s Globala mål när du besöker dom.